Dosare penale pentru doi olteni prinși fără permis. Unul a mai combinat și alcoolul cu volanul

147

Probabil crezând că e zi de duminică și scaoă de vigilența polițiștilor, doi șoferi olteni s-au încumetat ieri la drum la volanul unor autoturisme, deși știau că încalcă legislația. S-au ales cu dosare penale.

Ieri, 2 august a.c., în timp ce acționau pentru siguranța participanților la traficul rutier,  polițiștii au depistat un bărbat,  de 42 de ani, din orașul Balș, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Bârza, fără a poseda permis de conducere. Mai mult, acesta băuse zdravăn înainte de a se urca la volan.
,,Polițiștii au testat bărbatul cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,48 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.  În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În aceeași zi,  polițiștii au depistat un alt bărbat,  de 30 de ani, din comuna Valea Mare, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 657, pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat. Și acesta s-a ales cu dosar de cercetare penală.