Peste 230 de oameni ai legii au descins în zonele aglomerate din Olt verificând măsurile anti-Covid. 69 de AMENZI aplicate

470

A curs cu amenzi în ultimele 24 de ore în Olt pentru cetățenii și agebții economici depistați că nu respectă măsurile de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu coronavirus. 230 de oameni ai legii au descins în zonele aglomerate din județ.

Ieri, 2 august, 230 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și ai Direcției de Sănătate Publică Olt au desfășurat acțiuni de verificare pe raza județului privind respectarea măsurilor de prevenirea a răspândirii virusului chinezesc.
,,În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse in vederea prevenirii răspândirii virusului Covid 19. Astfel, la nivelul județului Olt, au fost executate 9 acțiuni punctuale și au fost verificate 165 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.  Au fost legitimate aproximativ 400 de persoane și verificate 47 de mijloace de transport în comun,, explică Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, ín valoare de 9.200 de lei.
Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă astfel de activităţi de verificare.