Acasă Local Actualitate Pe 24 iulie 2019, Alexandra urca la ocazie în mașina lui Dincă....

Pe 24 iulie 2019, Alexandra urca la ocazie în mașina lui Dincă. Un an de la tragedia care a îngrozit lumea

165

A trecut un an de la tragedia care a îngrozit nu numai România, de când Alexandra Măceșanu a plecat de acasă spre liceu, la meditație, iar de atunci i s-a mai auzit doar glasul la 112 și i-a fost descoperit ADN-ul în butoiul în care Gheorghe Dincă susține că i-ar fi ars trupul. Era elevă la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” Caracal și membră a Ansamblului Tradițional “Dor de Romanați”.

Pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a dispărut fără urmă, după ce a plecat cu o mașină de ocazie din comuna Dobrosloveni spre Caracal, la meditație. Era al doilea caz de dispariție, după ce o altă liceancă a dispărut în aprilie tot din Caracal, ultima dată fiind văzută la ocazie. Mihaela Luiza Melencu, din comuna doljeană Dioști, sat Radomir, a dispărut pe 14 aprilie 2019 în Caracal, unde a mers pentru a scoate bani de la un ATM. Anchetatorii au stabilit, abia după ce l-au prins pe Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, că fetele au fost luate la ocazie de caracalean, care le-a legat pe bancheta din spate, apoi le-a sechestrat în casa sa, le-a violat, ucis și le-a ars trupurile într-un butoi metalic în curte. Procesul se află pe rolul Tribunalului Olt, iar cel care și-a recunoscut faptele se află în arest preventiv și este judecat.

DIICOTa stabilit în cazul Caracal, în legătură cu dispariția Alexandrei

“La data de 24.07.2019, în jurul orelor 10,00-10,15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul D.G. a observat-o pe victima M.M.A. (n.r.- Măceșanu Mihaela Alexandra), în vârstă de 15 ani, şi prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire şi constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu maşina proprie, “la ocazie”, spre liceul MIHAI VITEAZUL din municipiul CARACAL.

Inculpatul a determinat victima să se urce în autoturismul său, pe locul din dreapta spate, şi în continuare, pentru a-i întări convingerea cu privire la realitatea celor susţinute, s-a deplasat cu aceasta până în zona liceului din CARACAL unde a oprit, şi, utilizând violenţa fizică şi verbală, a imobilizat-o, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranţă a banchetei din spate.

Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul Olt (prin răpire, contrar voinţei victimei care s-a opus şi a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele şi geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ştrandului din mun. Caracal.

În zilele de 24 şi 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, în locuinţa sa, ţinând-o imobilizată de pat cu un lanţ, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de “trafic de minori”.

În aceleaşi zile, în baza unei unice rezoluţii infracţionale, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul D.G. a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M. M. A., în vârstă de 15 ani, cunoscând faptul că tânăra este minoră.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 25.07.2019, în jurul orelor 12,00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuinţa sa, unde se afla sechestrată victima M.M.A.. Observând că aceasta a reuşit să-şi desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se şi de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, cu intenţie, i-a aplicat acesteia cel puţin o lovitură cu pumnul în zona capului şi în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul.

În jurul orelor 13,00, după ce a comis infracţiunea de omor calificat asupra victimei minore M.M.A., în locuinţa sa din municipiul Caracal, Judeţul Olt, în scopul ascunderii noii infracţiuni de omor pe care o săvârşise, a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul victimei precedente. Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineaţa zilei de 26.07.2019, la orele 06,00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.”

Caracaleanul Gheorghe Dincă este judecat în stare de arest preventiv pentru 8 infracțiuni – trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni.

You cannot copy content of this page