Consilierii liberali s-au opus contractării unei finanțări interne de către Primăria Slatina

134

Consilierii slătineni au fost convocaţi astăzi în ședință extraordinară pentru aprobarea unui proiect de hotărâre ce prevede contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 100 milioane de lei. Autoritățile slătinene au justificat nevoia acestei finanțări prin susținerea cofinanțării la proiectele cu fonduri europene. Proiectul a trecut cu votul consilierilor PSD și ALDE, aleșii PNL opunându-se.

Liberalii olteni atacă dur, prin vocea preșdintelui organizației județene Liviu Voiculescu, candidat la Primăria Slatina, demersul primarului Emil Stelian Moț de a obține o finanțare rabursabilă internă în vederea asigurării cofinanțării proiectelor europene accesate de municipalitate și pentru susținerea unora dintre investițiile prevăzute pentru perioada următoare. Voiculescu consideră că acest lucru reprezintă de fapt o amanetare a Slatinei și demonstrează incapacitatea actualei administrații locale de a accesa fonduri europene suficiente pentru investițiile anunțate.

Considerăm că Slatina dispune de un buget propriu considerabil care, gestionat cu chibzuință, poate suporta cheltuielile investiționale ce nu pot fi acoperite prin proiecte europene cu finanțare nerambursabilă astfel încât slătinenii, prin taxele și impozitele care le sunt percepute, să nu poarte povara altor credite iresponsabile în următorii 15 ani.”, a declarat Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt și candidat la Primăria Slatina.

Proiectul de hotărâre supus aprobării aleșilor slătineni a fost susținut prin vot de consilierii PSD și ALDE, dar nu și de cei liberali.