Continuă lucrările de infrastructură în Slatina, cu trei străzi nemodernizate

178

Încă trei obiective de investiții privind modernizare carosabil si trotuare în municipiul Slatina vor fi demarate în curând. Este vorba despre modernizarea străzilor Stejarului, Aleea Tineretului- zona balast și Dr. Dumitru Țoncu. Proiectele se află la stadiul aprobării studiilor de fezabilitate și indicatori tehnico – economici de către aleșii locali.

Având în vedere faptul că prin extinderea zonei intravilane a municipiului apar cartiere noi ale căror străzi de acces necesită modernizare după introducerea rețelelor de utilități și că pe raza municipiului Slatina există străzi degradate nemodernizate, la nivel de balast, administrația slătineană a decis ca și străzile Stejarului, Dr. Dumitru Țoncu și Al. Tineretului- tronson balast să fie reabilitate. Lucrările privind execuția celor 3 obiective revin în sarcina Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public.

Astfel, carosabilul de pe strada Stejarului va fi modernizat pe o lungime de 1.625ml, iar trotuarele pe 4255mp, valoarea lucrării ce se va realiza în 8 luni de zile fiind de 4,1 milioane lei. Ea include partea carosabilă, trotuare și accese proprietăți, lucrări edilitare și marcaje rutiere. Pe Al. Tineretului lucrarea este mai mică, pe 129ml parte carosabilă și amenajare guri de scurgere, preconizându-se a se realiza în câteva luni și ridicându-se la 189.514 lei. Pe str. Dr. D. Țoncu, vor fi modernizate partea carosabilă (75ml), trotuarele și accese proprietăți, amenajate guri de scurgere și realizate marcaje rutiere. Valoarea investiției va fi de 175.252 lei.