Gabriel Stanciu, fost consilier al ministrului Dezvoltării, numit la șefia ANL

2287

Cooptat în Guvernul Orban prin programul care încurajează tinerii români valoroși plecați peste hotare să se întoarcă în țară și numit consilier al ministrului Dezvoltării la începutul acestui an, Gabriel Stanciu, din Corabia, este, de la mijlocul acestei luni, director adjunct al Agenției Naționale pentru Locuințe.

Inginerul Gabriel Stanciu, din Corabia, deși își cumpărase o casă în Brimingham și avea o slujbă la care mulți tineri visează- inginer constructor la Colas Rail din Marea Britanie, fiind implicat în al doilea cel mai mare proiect din Europa (a fost unul dintre inginerii șefi al proiectului privind linia de tramvai din Birmingham) nu a ezitat să se întoarcă în țară atunci când i s-a propus să lucreze în guvernul Orban. A  afost numit consilier al ministrului Dezvoltării și s-a ocupat de verificarea calității lucrărilor din programul PNDL. I-a impresionat pe șefi cu pregătirea, seriozitatea și implicarea sa, așa că au avut încredere de a-i da pe mână șefia unei agenții importante. Începând cu data de 15 iulie, corăbianul este  directorul general adjunct al ANL.

Gabriel Stanciu a învăţat la Colegiul Național AI Cuza Corabia, a studiat la Facultatea de construcții civile, industriale și agricole Craiova și este un militant activ pentru reîntoarcerea mai multor tineri în țară, promovând programul RePatriot.