Un criminal din Rotunda a recidivat: i-a tăiat gâtul unui consătean cu cuțitul

6045
foto: arhivă

Un bărbat din comuna Rotunda, condamnat în urmă cu 17 ani pentru omor, a recidivat aseară și i-a tăiat gâtul cu un cuțit unui consătean. Fapta s-a petrecut în fața unui magazin din localitate.

Procurori ai secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus în această dimineață reținerea pentru 24 de ore a unui bărnat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Rotunda, pentru infracțiunea de tentativă de omor.

Bărbatul, provocat de către un consătean, a luat un cuțit și i-a tăiat acestuia gâtul.

,,În fapt, s-a reținut că la data de 19.07.2020, în jurul orelor 20.00, în timp ce se aflau în fața magazinului SC Zefir MD SRL, din com. Rotunda, jud. Olt, pe fondul unui conflict spontan, inițiat de către persoana vătămată (un bărbat în vârstă de 54 de ani din aceeași localitate), inculpatul i-a aplicat acesteia o lovitură cu cuțitul, în zona gâtului, provocându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 16- 18 zile de îngrijiri medicale și care nu i-au pus în primejdie viața,, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

La încadrarea faptei în tentativă de omor calificat, procurorii au luat în calcul zona vitală vizată de inculpat- zona gâtului în apropierea venei jugulare și obiectul folosit.

Bărbatul a fost condamnat în 2003 pentru omor. Astăzi, acesta va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.