Elev din Olt, cu TREI puncte în plus la BAC după recorectare, la română. La matematică l-a părăsit norocul

449

Un elev din județul Olt se numără printre candidații la Bacalaureat care, în urma contestației, a obținut un salt uriaș la nota inițială. Diferența este de TREI puncte.

În județul Olt, nemulțumiți de notele obținute la Bacalaureat, sute de candidați au depus contestații. În total, au fost contestate 1.212 note. Printre nemulțumiți s-a aflat și Cristian Denis, absolvent al Liceului Teoretic AI Cuza Corabia care, în urma recorectării, a obținut o diferență uriașă de notă.

Tânărul a contestat atât nota obținută la limba română- 6.40, cât și pe cea la matematică, unde mai avea nevoie de 0,5 puncte pentru a promova. Surpriza a fost că, deși a ajuns la limba română să aibă o notă de 9.50 în urma recorectării, tot nu a promovat examenul. Lucrarea la matematică s-a dovedit și mai slabă, cea de-a doua comisie scăzându-i nota la 3.90. La fel a pățit și la lucrarea la anatomie, de la 6.7 fiindu-i scăzută nota la 6.25.

La același liceu, tot la o lucrare recorectată de limba română, s-a mai înregistrat o diferență în plus de 2,6 puncte.

În județul Olt, în urma contestațiilor, promovabilitatea a crescut la 60,19%, iar încă 6 concurenți au ajuns la mexia 10 (în total 13).