Începe Biblioteca de Vacanță în Caracal. Copiii, invitați la acțiuni în aer liber

73
Foto: Anii trecuți, numeroși copii au participat la Biblioteca de Vacanță

Începând de azi, Caracalul găzduiește o nouă ediție a Bibliotecii de Vacanță, un eveniment dedicat tinerilor preșcolari și școlari cu vârste între 4 și 13 ani. Copiii sunt invitați în Parcul Constantin Poroineanu să petreacă timpul liber împreună- să cânte, să citească, să picteze, să se joace, să participe, să socializeze și să înevețe lucruri noi.

Se anunță două luni pline de activități frumoase, care să le înveselească vacanța de vară copiilor care, cu atât mai mult în acest an, nu merg în tabere sau în excursii cu părinții. Primăria Caracal îi provoacă să iasă din casă în aer liber și să participe la activitățile organizate în cadrul “Bibliotecii de Vacanță”. Cea de-a VI-a ediție a proiectului se va derula în perioada 6 iulie -31 august.

,,Acest proiect este unul cultural, propus de Biblioteca Municipală „Virgil Carianopol” susținută de Consiliul Local și Primăria Municipiului Caracal, organizat în colaborare cu instituții de cultură și voluntari. Proiectul se conturează în jurul ideii de joc, de vacanță, de poveste, cuprinzând mai multe arii tematice: lectură, jocuri de strategie, abilități plastice și creative, bucurându-se de multă aprerciere din partea copiilor și părinților. În această vară, copiii pot participa pentru o perioadă de 9 săptămâni la activitățile culturale propuse, de luni până vineri, între orele 10.00 – 13.00, în Parcul Constantin Poroineanu, zona monumentului Evocare 1848, toate acțiunile supunându-se contextului epidemiologic actual,, a anunțat Primăria Caracal.

Proiectul s-a dovedit unul de succes în anii trecuți, când zeci de copii, tineri și chiar adulți au luat cu asalt Parcul “Constantin Poroineanu” Caracal.