Ora și permisul: 48 de permise, în 48 de ore, reținute de polițiștii olteni

698

Zeci de șoferi olteni au rămas fără permis în acest week-end, mulți fiind și cei care s-au ales cu dosare penale. Vigilența polițiștilor rutieriști nu a fost înșelată.

Fie că s-au aflat sub influența băuturilor alcoolice, circulau fără permis sau au încălcat alte reguli ale legislației rutiere, zeci de șoferi olteni au fost depistați de polițiști în acest week-end.

,,În ultimele 48 de ore, polițiștii au intervenit la 213 evenimente, dintre acestea 193 fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. În urma abaterile de la normele privind circulația pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 48 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au retras 7 certificate de înmatriculare,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Printre șoferii prinși băuți la volan s-au numărat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Milcov, în timp ce conducea, sub influența băuturilor alcoolice, un autoturism de Drumul Județean 546D, pe raza comunei Milcov- cuo concentrație de 0,96 mg/litru alcool pur în aerul expirat; pe Drumul Județean 546D, raza comunei Pleșoiu, un bărbat, de 24 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce se conducea un autoturism,  prezentând o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat; pe Drumul Național 6- E 70, pe raza comunei Dăneasa, un conducător auto, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Caracal, conducând având o concentrație de 1,00 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Din rândul celor prinși fără permis fac parte un tânăr, de 22 de ani, din Tia Mare, precum și un alt bărbat, de 37 de ani, din comuna Nicolae Titulescu.