Corabia: Iluminat modern cu consum mic de energie și în cartierele Tudor Vladimirescu, Vârtop și Celei

506
Încă din 2016, Primăria Corabia a implemnetat un proiect de reabilitarea parţială a sistemului de iluminat public, montând aparate moderne cu LED-uri, precum şi camere de supraveghere la intrările în oraş. Investiţia s-a ridicat la 1,3 milioane lei. Acum, administrația Orașului Teilor continuă investiția în acest sens și în cartierele Tudor Vladimirescu, Vârtop și Celei.

Un oraş iluminat modern, cu flux luminos constant, folosind un consum redus de energie şi un cost al investiţiei mic reprezintă principalele motive pentru care Primăria Corabia a ales încă de acum patru ani să reabiliteze sistemul de iluminat public nu clasic, ci folosind tehnologii moderne. Pentru reabilitare și modernizare s-au ales proiectoare şi aparate cu LED-uri cu o durată de viaţă mare şi cu o autonomie de funcţionare de până la 50.000 de ore. Noul sistem a adus la bugetul local o economie de până la 40% faţă de lămpile HID, ceea ce a determinat administrația orășenească să continue investițiile în acest sens.

Cu ajutorul unui proiect finanțat în proporție de 90% de Ministerul Mediului, în Corabia se vor monta lămpi cu LED și în cartierele Tudor Vladimirescu, Vârtop și Celei. Proiectul a fost aprobat azi în ședința de Consiliu Local, aleșii locali aprobând în unanimitate indicatorii tehnico-economici și documentația tehnico economică. Proiectul Eficiența energetică și gestionarea inteligentă a energiei pentru iluminatul public în orașul Corabia are o valoare de 512.897,51 lei, din care 10% va fi suportată de la bugetul local, iar diferența din fondul pentru mediu.