Acțiune-fulger în Olt: 13 persoane AMENDATE că nu purtau mască în spații închise sau aglomerate

844

Peste 200 de oameni ai legii și inspectori de muncă, sanitari/ sanitari-veterinari au acționat ieri pe raza județului, într-o acțiune- fulger ce a vizat prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19 și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus. Amenzile aplicate au depășit 60.000 lei.

În vederea prevenirii răspândirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, sub autoritatea Instituției Prefectului, ieri, 5 iulie, peste 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Ministerului Sănătății au efectuat verificări în zonele aglomerate, în piețe, pe terase și zone de agrement. Totodată, cu sprijinul reprezentanților Ministerului Transporturilor, au fost efectuate verificări în trafic, fiind vizat transportul de persoane.

,,Cu această ocazie, au fost verificate 111 societăți comerciale / persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În urma acestor acțiuni au fost depistate 13 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 4.250 de lei. De asemenea, alte 103 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 57.000 de lei,, transmite IPJ Olt.

Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru protecția celor din jur.