Liberalii anunță o sală polivalentă la Slatina cu capacitate de 4 ori mai mare. CNI a demarat noul proiect

636

După 11 ani de la demararea construcției, Sala Polivalentă din Slatina este tot în șantier, constructorul intrân în insolvență. Liberalii anunță că în urma demersurilor către Guvernul Orban, lucrările vor fi reluate în scurt timp și Compania Națională de Investiții a demarat studiul de fezabilitate și achiziție.

,,În urma nenumăratelor interpelări parlamentare și vizite la sediul Companiei Naționale de Investiții (CNI), lucrările de finalizare a sălii polivalente din Slatina au fost scoase la licitație. Vechiul contract de construire al sălii polivalente a fost reziliat din cauza faptului că firma contractată a dat faliment. O altă veste bună este că așa va arăta stadionul din Slatina! CNI a demarat studiul de fezabilitate și achiziție pentru acest nou proiect, care va avea 12.000 de locuri, și a cărui valoare va fi de 40 milionae Euro.Mă bucur că două obiective importante pentru Slatina au primit finanțare din partea CNI pentru finalizarea lor!,, a anunțat azi Gigel Știrbu, deputat de Olt, vicepreședinte PNL și președinte al Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților.

Investiția a fost demarată în 2009. Proiectul inițiat de Primăria Slatina se află de șase ani în custodia Companiei Naționale de Investiții, care a preluat lucrarea cu tot cu constructor, firma Vega ’93 Galaţi câştigând deja licitaţia pentru execuţia şi proiectarea clădirii. La scurt timp, societatea a intrat în insolvenţă, autorităţile locale neputând nici să renunţe la contract şi nici să sancţioneze eventualele întârzieri. Demersurile repetate ale administrației municipale de a se continua lucrările au rămas fără răspuns până acum.

Liberalii olteni au semnalat și ei Guvernului PNL situația de la Slatina, iar autoritățile au inițiat și finalizat în regim de urgență demersurile legale pentru rezilierea contractului cu firma aflată în insolvență.

Lucrările au fost realizate în proporție de circa 70%, din proiect rămânând de executat acoperișul, instalațiile electrice și finisajele interioare.