Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile în România

514

Din 17 iunie, starea de alertă se prelungește cu o lună de zile. Decizia a fost luată într-o ședință a CNSU și aprobată în ședința de Guvern.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat, azi, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

“După un număr de 166 de cazuri noi ieri, astăzi am avut 250 de cazuri, 10 decese de ieri până astăzi, avem peste 4.500 de cazuri active. În acest context, şi tocmai în evoluţia focarelor care se află în diseminare, s-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă”, a declarat Tătaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Tot în şedinţa de astăzi, s-a decis să se relaxeze anumite activităţi, după cum urmează:

– Grădinițele, creșele și after-scool-urile își reiau activitatea pe parcursul verii. Această activitate se va relua după un set de norme.

– Se reia activitatea în sălile de fitness, în aceleași condiții de distanțare fizică, precum și cu precauții în ceea ce privește dezinfecția.

– Se reia activitatea în mall-uri, ca spații de vânzare. Nu se discută despre deschiderea cinematografelor sau a zonelor de luat masa. 

– După multe discuții, se reiau slujbele în interiorul bisericii,  tot ce înseamnă sport în aer liber – trebuie respectate regulile. Obligativitatea purtării măștilor este în curs.

– Evenimentele private în interior pot fi organizate cu maxim 20 de persoane, întâlnirile private în aer liber cu maxim 50 de persoane.