Imaginile de la Balș au ajuns la Ministerul Mediului. Ce spune ministrul Alexe

332

Un râu de pet-uri, gunoaie și resturi vegetale a curs ieri pe albia Oltețului, la Balș, în zona podului, formând un adevărat baraj. Autoritățile au intervenit și au scos grămezi de gunoaie. Imaginile de la Balș, dar și cele din alte localități suprinse de localnici pe traseul Oltețului, au ajuns la Ministerului Mediului.

Costel Alexe, ministrul Mediului, a postat azi un mesaj în care atrage atenția românilor asupra faptului că ne transformăm țara în propria noastră groapă de gunoi prin acțiunile iresponsabile de aruncare a gunoiului în natură. Mesajul a fost postat cu referire la situașia de ieri înregistrată pe râul Olteț.

,,Oameni buni,

Nu avem două Românii, una a noastră, în spațiul nostru personal, casă, stradă, sat, oraș și alta a celorlalți români, cetățeni pe care poate nu îi vom întâlni niciodată în viață, dar pe care, prin acțiunile noastre, îi afectăm ireversibil.

Nu avem două Românii, una a autorităților și alta a cetățenilor, una a celor cărora le pasă de mediu și una a celor nepăsători.
Suntem permanent pe teren pentru a preveni infracțiunile de mediu, pentru a ne asigura că România nu este groapa de gunoi a Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că nu ne transformăm țara în propria noastră groapă de gunoi!

Oameni buni,

Degeaba autoritățile locale și centrale, primării, Apele Române, ISU, intervin prompt, curăță și amenajează cursurile de apă, lacurile, râurile interioare, dacă în câteva săptămâni ”peisajul” este același: dezolant și periculos deopotrivă.

Un pet aruncat în Munții Ceahlău, pe Vârful Omu, de pe barajul Vidraru, sau la Porțile de Fier nu are impact de mediu doar acolo, el afectează toate comunitățile pe care le traversează în drumul lui, din vârf de munte și până-n Dunăre.

Albiile râurilor, fondul forestier, terenurile de la marginea localităților, zonele de repaus de pe drumurile publice nu sunt zone de depozitare a deșeurilor!

Protejarea mediului înseamnă asumarea unui stil de viață și stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm natura, să însănătoșim orașul și țara în care locuim!,, a postat ministrul.

Imagini cu intervenția Primăriei Balș, județul Olt, 15 iunie 2020!:

Acumulare de PET-uri râul Olteț

Oameni buni, Nu avem două Românii, una a noastră, în spațiul nostru personal, casă, stradă, sat, oraș și alta a celorlalți români, cetățeni pe care poate nu îi vom întâlni niciodată în viață, dar pe care, prin acțiunile noastre, îi afectăm ireversibil.Nu avem două Românii, una a autorităților și alta a cetățenilor, una a celor cărora le pasă de mediu și una a celor nepăsători.Suntem permanent pe teren pentru a preveni infracțiunile de mediu, pentru a ne asigura că România nu este groapa de gunoi a Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să ne asigurăm că nu ne transformăm țara în propria noastră groapă de gunoi!Oameni buni,Degeaba autoritățile locale și centrale, primării, Apele Române, ISU, intervin prompt, curăță și amenajează cursurile de apă, lacurile, râurile interioare, dacă în câteva săptămâni ”peisajul” este același: dezolant și periculos deopotrivă.Un pet aruncat în Munții Ceahlău, pe Vârful Omu, de pe barajul Vidraru, sau la Porțile de Fier nu are impact de mediu doar acolo, el afectează toate comunitățile pe care le traversează în drumul lui, din vârf de munte și până-n Dunăre.Albiile râurilor, fondul forestier, terenurile de la marginea localităților, zonele de repaus de pe drumurile publice nu sunt zone de depozitare a deșeurilor!Protejarea mediului înseamnă asumarea unui stil de viață și stă în puterea fiecăruia dintre noi să salvăm natura, să însănătoșim orașul și țara în care locuim!Imagini cu intervenția Primăriei Balș, județul Olt, 15 iunie 2020!

Publicată de Costel Alexe pe Luni, 15 iunie 2020