Evoluția cazurilor de coronavirus la spitalul din Slatina. Câți angajați au contractat virusul și care este starea lor de sănătate

520

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a făcut eforturi considerabile pentru a preveni râspândirea COVID 19 în rândul angajaților, dar și al pacienților.  Au fost create circuite speciale, s-a asigurat materialele de protecție necesare și s-au dezinfectat periodic spațiile din incinta unității medicale. În plus, s-a ținut o evidență clară a cazurilor apărute în rândul personalului și al pacienților, cât și al persoanelor din județ internate cu diagnosticul de coronavirus, tratate în spital.

Iată mai jos situația din Spitalul Județean de Urgență Slatina, așa cum reie ea din evidențele instituției:

,,O asistentă din cadrul secției ATI – a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 14.05.2020 și vindecată în data de 23.05.2020. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

O asistentă din cadrul secției Cardiologie – a fost depistată pozitiv, având simptome (contact direct cu un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt – confirmat pozitiv), internată pe 24.05.2020 și vindecată în data de 06.06.2020. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

O asistentă din cadrul secției Bloc Operator – a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 28.05.2020, vindecată în data de 05.06.2020. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

  • O infirmieră din cadrul secției Bloc Operator – a fost testată inițial negativ pentru Covid – 19. Miercuri, 10.06.2020, înainte de începerea activității, la testul de screening făcut de SJU Slatina, aceasta a fost depistată pozitiv (contact direct cu un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt – confirmat pozitiv). În prezent este internată în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună.

În ceea ce privește personalul secției Boli Infecțioase, situația este următoarea:

  • Prima asistentă a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020 și vindecată în data de 10.06.2020.
  • A doua asistentă depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020, în prezent este internată în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună.
  • A treia asistentă a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020. În prezent este internată la Spitalul ”Victor Babeș” – București, cu stare generală bună.
  • Al patrulea asistent a fost depistat pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatic, internat pe 03.06.2020. În prezent este internat în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună.
  • Toate persoanele cu care au intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.
  • Facem mențiunea că întreg personalul secției de Boli Infecțioase a fost testat până în prezent de 5 ori, la interval de câte două săptămâni

În ceea ce privește personalul secției Chirurgie Plastică, situația este următoarea:

  • Două asistente și două infirmiere, care au intrat în contact cu un pacient confirmat Covid-19, sunt internate în cadrul SJU Slatina, începând cu data de 08.06.2020, având stare generală bună.
  • Restul personalului secției Chirurgie Plastică (28 persoane) a fost testat, rezultatele fiind în totalitate negative, urmând a fi testat din nou în data de 15.06.2020.

Referitor la cazurile de pacienți confirmați cu Covid – 19,  din cadrul secției de Chirurgie Plastică, trei sunt internați în secția Boli Infecțioase, cu stare generală bună, un pacient a fost transferat către Spitalul Municipal Caracal, având co-morbidități (arsuri pe 12% din suprafața corpului).

Cei cinci pacienți care au fost internați în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost testați de câte două ori, rezultatele fiind negative. Patru dintre aceștia au fost transferați către alte unități spitalicești, în timp ce un pacient a fost transferat în cadrul secției Chirurgie Generală a SJU Slatina, astfel încât întreaga secție să poată fi dezinfectată integral.

Secția învecinată – Oncologie – a fost testată integral, toate cele 55 de teste efectuate, atât personalului medical, cât și pacienților, fiind negative.”, se arată într-un comunicat al spitalului slătinean.