Aproape 1000 de teste COVID 19 făcute pentru personalul medical de la SJU Slatina

147

Conducerea unității medicale a decis, cu mai bine de o lună de zile în urmă, efectuarea de teste COVID 19 pentru personalul medical din secțiile cu risc, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului chinezesc în rândul personalului medical. Testarea s-a făcut din fonduri proprii, la început la o clinică privată, iar mai apoi în laboratorul spitalului slătinean. Până acum au fost făcute aproape 1000 de teste.

Personalul medical din secțiile de risc ale Spitalului Județean de Urgență Slatina este testat periodic pentru a se preveni răspândirea virusului chinezesc. Testarea se face indiferent dacă personalul are sau nu simptome. Există personal care a fost testat până acum de cinci ori.

,,Până în prezent, pentru personalul medical al SJU Slatina (simptomatic sau asimptomatic) s-au efectuat în jur de 850 teste real-time PCR. Facem mențiunea că, numărul de 850 se referă la teste efectuate, nu persoane testate, fiind mai multe situații în care un angajat a fost testat de mai multe ori, în funcție de expunerea la virus.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea unității medicale.

Trebuie precizat faptul că toți pacienții care sunt internați în spital sunt testați COVID 19, indiferent dacă au sau nu simptome de coronavirus.