Focarul de la Spitalul Slatina, motiv pentru prelungirea stării de alertă? Declarația ministrului Sănătății

3514

Starea de alertă s-ar putea prelungi în România, ministrul Sănătății invocând printre motive apariția de noi focare și dând exemplu Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Ministrul Nelu Tătaru nu este de părere că România ar trebui să iasă din starea de alertă la jumătatea lunii iunie. Preşedintele Iohannis a instituit starea de alertă pe 15 mai, iar decretul prevedea o durată de 30 de zile.

Ministrul Sănătății crede că starea de alertă ar trebui să fie prelungită, explicând că zilnic apar cazuri noi de infectări, iar numărul acestora nu este într-o scădere continuă şi “încă apar focare noi, ca la spitalul din Slatina”.

“Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, spus ministrul.

Despre focarul de la SJU Slatina:

Un nou focar de coronavirus la SJU Slatina. Patru pacienți de la Secția de Chirurgie Plastică depistați pozitiv la testul COVID 19