Moarte SUSPECTĂ/ Bărbatul din Movileni MORT în Italia într-o râpă de lângă șantier nu a decedat din cauza căzăturii; trupul i-ar fi fost aruncat acolo după deces

956

Olteanul Gheorghe Diaconu, de 48 de ani, din Bacea- comuna Movileni, găsit mort pe 2 iunie într-o râpă de lângă un șantier de construcții din localitatea Monterosso, provincia La Spezia, se pare că nu a decedat din cauza unei căzături accidentale. Autopsia corpului neînsuflețit exclude moartea în urma căzăturii.

Este moartă suspectă în cazul românului găsit decedat în Italia, la un șantier de construcții. Bărbatul din comuna olteană Movileni, Gheorghe Diaconu, a fost găsit mort într-o râpă, inișial crezânduse că s-ar fi apropiat în grabă de marginea acelei râpe pentru a urina și, astfel, a alunecat și a căzut de la o înălțime de circa 4 metri, lovindu-se de zidul unei clădiri dărăpănate.

Autopsia efectuată asupra trupului neînsuflețit, precum și alte investigații efectuate la fața locului, arată că decesul nu a fost provocat de rănile suferite în urma căzăturii. Familia lui Gheorghe Diaconu, asistată din punct de vedere legal de avocatul Lorenzo Isoppo, a numit de asemenea un consultant medico-legal pentru a verifica împreună cu autoritățile cauza decesului, acesta fiind dr. Roberto Marruzzo- scrie Rotalianul.

Patronul albanez al firmei de construcții este anchetat, acesta și doi angajați declarând că bărbatul român se afla în acea zonă pentru a lua o scară pe care o împrumutase de la ei pentru alt șantier din localitate. Muncitorul român nu era înregistrat la Cassa Edile, serviciu național de previdență socială pentru muncitorii din sectorul construcțiilor.

Ce nu i-a convins pe anchetatori ar fi și poziția corpului neînsuflețit găsit în râpă care nu era compatibilă cu o căzătură accidentală. Se crede că oltenaul ar fi decedat în alt loc, apoi trupul său fără viață a fost aruncat în acea râpă. Autopsia indică faptul că bărbatul  nu a suferit traume în urma căzăturii care să-i fi provocat moartea, ci doar unele zgârieturi. Mai mult, în vezica sa urinară a fost găsită o cantitate modestă de urină, ceea ce contrazice faptul că ar fi „alergat” spre locul acela izolat pentru a-și face nevoile.