Aproape 3000 de olteni, în izolare și carantină, iar 46 se află internați în spital

369

 Ultimele focare de coronavirus și venirile din afara țării au dublat numărul persoanelor aflate în izolare, comparativ cu situația înregistrată în urmă cu două săptămâni, la finele stării de urgență.  Potrivit statisticilor oficiale, de la debutul pandemiei, în județul Olt au fost confirmate cu coronavirus 91 de persoane, 53 dintre acestea fiind declarate vindecate și externate din spital. Autoritățile au înregistrat, mai multe focare de coronavirus. Ultimele două au fost declarate la Ambulanța Olt și Secția de Poliție 4 Coteana.

,,Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 01 iunie a.c., în judeţul Olt, au fost confirmate 91 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 53 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti.Totodată, până acum, 36 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 14 de persoane. Alte 2467 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru judeţul nostru, au fost prelucrate 2770 de teste Covid-19, dintre care 131 de probe în lucru.”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.