Polițiștii rutieri au împânzit aseară drumurile Oltului. În trei ore, 185 de sancțiuni

170

Polițiștii olteni au acționat cu efectuve sporite aseară, într-o acțiune fulger ce a vizat circulația pe drumruile publice.

Aproximativ 150 de polițiști rutieri, de ordine publică și de investigații criminale, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt au acţionat aseară pe drumurile publice din tot județul.  Acţiunea a vizat diminuarea riscul rutier, dar și descurajarea faptele de natură contravențională sau penală, care ar afecta siguranța cetățenilor.
,,Timp de 3 ore, efective sporite din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au mobilizat și au acţionat pe principalele artere din județul Olt, pentru responsabilizarea participanților la trafic și impunerea unui climat de disciplina rutieră. Totodată, polițiștii au fost prezenți în mediul urban și rural, fiind pregătiți să intervină cu promptitudine în sprijinul cetățenilor.  În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 71.000 de lei,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Polițiștii au reținut trei permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, dintre care două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar unul pentru nerespectarea prevederilor privind acordarea de prioritate. Totodată, au fost retrase
2 certificate de înmatriculare, întrucât vehiculele prezentau defecțiuni tehnice.