Sechestru în Olt pe 8 terenuri, o casă, 30 de autocamioane, într-un dosar de evaziune și spălare de bani. 21 de societăți-fantomă implicate

1485

Polițiștii olteni au indisponibilizat bunuri în valoare de 4,4 milioane lei, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt cercetate două persoane din Olt și 3 din Sibiu.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Olt, au continuat ieri cercetările într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

,,În urma cercetărilor efectuate au rezultat indicii că 5 persoane sunt bănuite că, în perioada 2012-2015, ar fi constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a-și crea avantaje fiscale prin fraudarea  TVA-ului și diminuarea bazei impozabile privind impozitul pe profit.  În acest circuit fictiv ar fi implicate 21 de societăți comerciale tip fantomă, prin intermediul cărora ar fi fost înregistrate operațiuni fictive și efectuate achiziții intracomunitare ilegale de bunuri (autotractoare), care ar fi generat TVA deductibil la beneficiar.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Polițiștii au aplicat măsura sechestrului asigurator pe bunurile mobile și imobile( 8 terenuri, o casă, 30 de autocamioane), precum și pe conturi bancare deținute de mai multe persoane fizice și societăți comerciale, bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.
Valoarea bunurilor indisponibilizate se ridică la 4.400.000 de lei, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat în urma acestor operațiuni se ridică la aproximativ 7.100.000 de lei.