CREȘTE numărul morților Al 18-lea DECES cauzat de coronavirus în România

198

Un nou deces cauzat de coronavirus în România a fost raportat de autorități. E vorba de o femeie de 76 de ani din Cluj, care era hipertensivă și suferea de diabet.

“A fost înregistrat un nou caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, fiind cazul numărul 18 la nivel național.  Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin.  Pacienta a fost  transferată în data de 22.03.2020 în secția ATI a  Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Pacienta avea afecțiuni pre existente: hipertensiune arterială, diabet zaharat”,, informează autoritățile.

În România, până astăzi, au fost confirmate, potrivit autorităților, 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

17 dintre persoanele diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

Alți 8 români au decedat în afara granițelor țării, 7 dintre ei în Italia și unul ( scriitorul Paul Goma) în Franța.