Coronavirus: Încă 10 olteni sosiți azi din zona galbenă, în izolare. DSP monitorizează peste 200 de persoane

252

În această dimineață, autoritățile sanitare din Olt au decis izolarea la domiciliu pentru încă 10 persoane sosite din zona galbenă. În total, până acum au intrat în monitorizare 224 de persoane.

“În data de 04   martie 2020, orele 0815, la nivelul jud. Olt au intrat in monitorizare 10 persoane  sosite  din alte provicii/orase din zona galbena:  alte provincii/ orase din China Continentala, alte localitati din  regiunile Lombardia, Veneto, Regiunea Emilia –Romanga cu 10 contacti, pentru care s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile”, a transmis DSP Olt.

În total, în perioada  24 februarie  -4 martie au intrat in monitorizare 224 persoane  provenite din China Continentala sau Italia pentru care s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu. Dintre acestea, 18 persoane  au iesit din autoizolare, fără semne clinice specifice  bolii.

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane, iar 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Pe teritoriul României au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat ieri, 3 martie. Ceilalți trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți trei având o stare generală bună.