Medic slătinean despre coronavirus: Fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu. Nu suntem pregătiți să facem față unei epidemii!

4196

În timp ce autoritățile oltene au intrat în alertă, azi fiind stabilite și două locații unde să fie puși în carantină eventualii suspecți, un medic de la SJU Slatina pune punctul pe “i” și recunoaște fără ocolișuri că nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii.

“Când va ajunge la noi virusul, o să fie vai de noi”, declară Cătălin Dudu, medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, într-o postare pe pagina de socializare.

“Din păcate, nu suntem pregătiţi să facem faţă unei epidemii şi o spun cu toată responsabilitatea. Când va ajunge şi la noi virusul, o să fie vai de noi…Fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că, aşa cum a declarat ministrul Finanţelor, în martie vom achiziţiona primele materiale de protecţie şi luptă cu virusul. Oricum să nu ne panicăm ‘avem locuri suficiente pentru carantină’ şi acum văd că au dreptate…Câţi oameni fără casă să fie afectaţi???? Este trist şi îngrijorător ce se întâmplă şi aş vrea să aud că se organizează o celulă de criză şi se iau nişte măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporţiile unui dezastru iminent. Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii ăia pe care îi hulim şi acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condiţiile unei lipse totale de mijloace de protecţie. Sper ca domnul ministru să includă prin OUG şi coronavirusul pe lista programelor naţionale că poate spitalele private sunt mai bine organizate şi dotate. Cum Dumnezeu e mare să sperăm că va fi bine”, a postat medicul Dudu aseară.

În timp ce medicul slătinean ne spune că va trebui să ne descurcăm care cum putem, ministrul Sănătăţii ne avertizează că “Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră”.

Virusul a ucis aproape 2.000 de persoane. Epidemia de coronavirus a luat amploare și în Italia, unde numărul infectărilor a ajuns la 150 și s-au înregistrat şi trei decese. 12 localităţi din provinciile Lombardia şi Veneto sunt în carantină. Nu sunt informaţii despre vreun român din Italia, infectat.

Cum se pregătesc autoritățile din Olt:

Coronavirusul bagă autoritățile oltene în ședință de urgență