Coronavirusul bagă autoritățile oltene în ședință de urgență

1082

Prefectul de Olt a convocat pentru această dimimneață Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Se vor discuta probleme organizatorice privind intervenția autorităților județene în cazul persoanelor suspecte de coronavirus. La întâlnire vor lua parte reprezentanți au Direcției de Sănătate Publică Olt și ai instituțiilor din subordinea MAI.

Extinderea cu repeziciune a coronavirusului în Italia a băgat în alertă autoritățile românești. Toți pasagerii care intră în țară din această țară sunt scanați la punctele de trecerea frontierei, indiferent pe unde intră în România. În cazul celor care au sănătate precară se va institui carantina pentru 14 zile. În județele din Oltenia s-au stabilit câte două locații unde aceste persoane vor fi ținute în carantină.

,,Avem două locații identificate pentru persoanele nevoite săs tea în carantină. Deocamdată nu putem să comunicăm aceste locații pentru că vrem să ne asigurăm că ele corspund cerințelor impuse. În cadrul întâlnirii de astăzi vorm pune la punct toate amănuntele legate de identificarea persoanelor care au intrat în contact cu persoane suspectate de coronavirus și de evaluarea stării lor de sănătate”, a declarat Florin Homorean, prefectul județului Olt. Acesta a promis că populația va fi informată cu privire la deciziile luate.

Până acum, patru persoane care au fost în China au fost monitorizate la domiciliu. Toate au intrat în țară prin aeroportul Otopeni, după o călătorie în China.