FOTO/ Coșul de fum i-a lăsat fără casă. Doi bărbați din Osica de Sus, cu arsuri la spital

226

Doi olteni au ajuns la spital în această dimineață cu arsuri la mâini după ce casa în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări.

Circa o oră au acționat pompierii Gărzii Osica de Sus, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD, în comuna Osica de Sus, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

Doi bărbați, în vârstă de 42 și 44 de ani, au suferit arsuri superficiale la nivelul membrelor superioare și au fost transportați la UPU Slatina.

“În urma incendiului au ars acoperișul camerei pe circa 12 metri pătrați și bunurile dintr-o cameră de locuit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.”, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pompierii reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coşurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:

  • verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea coșurilor de evacuarea a fumului sunt obligatorii;
  • coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coșurile de fum trebuie izolare termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului ( grinzi, astereală de lemn și alte materiale combustibile ).