Primăria Slatina oferă 2000 de porții de fasole cu cârnați, stegulețe și cocarde, de 1 Decembrie

164

Slătinenii sunt invitați de către autorități să sărbătorească în mod tradițional Ziua Națională a României. Pe lângă ceremonialul militar și religios, primăria le-a pregătit și surprize participanților.

Duminică, de 1 Decembrie, când toți românii sărbătoresc Ziua Națională a României, slătinenii sunt așteptați cu mic, cu mare, pe piațeta din fața fostului magazin Oltul, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ca în fiecare an, va fi organziat un ceremonial militar și religios, cu depuneri de coroane la statuia domnitorului, iar pe bulevardul A I. Cuza va avea loc defilarea personalului militar și echipamentelor de tehnică militară ale instituțiilor din sistemul național de siguranță.

Slătinenii vor purta cu mândrie stegulețe și în piept cocarde tricolore și vor fi serviți de către primărie cu tradiționala mâncare. “Primăria municipiului Slatina va oferi gratuit participanților la această manifestare stegulețe și cocarde tricolore, câte 2750 bucăți, iar imediat după finalizarea paradei va începe distribuirea meniului tradițional de fasole cu cârnați. Municipalitatea a pregătit de data aceasta 2000 porții de mâncare ce vor fi servite în zona special amenajată în fața complexului comercial Winmarkt.”, a anunțat edilul Emil Moț.

De Ziua Naţională, sărbătorim Marea unire a românilor de la 1 decembrie 1918- unirea Transilvaniei cu România.