FOTO/ Olteni, campioni MONDIALI la Campionatul de karate fudokan Germania

236

Palmaresul sportivilor olteni la Campionatul Mondial de karate fudokan din Germania, desfășurat în acest weekend, este unul impresionant. Romania a ocupat Locul I pe națiuni, iar sportivii noștri au contribuit din plin la această reușită.

Peste 2500 de participanți s-au luptat pe tatami la Stuttgard în perioada 1- 3 noiembrie pentru titlurile de campioni mondiali puse în joc la toate categoriile de vârste. Oltul a fost bine reprezentat de sportivi de la mai multe cluburi, mulți fiind cei care au făcut ca steagul României să fluture la înălțime, iar imnul țării să fie intonat cu respect.

Cele mai multe rezultate au fost înregistrate de sportivii antrenați de sensei Romeo Costică, Bu-Do Karate Slatina reușind la cea de-a opta ediție a Campionatului Mondial din Germania să câștige 14 medalii: 3 de aur, 8 de argint, 3 de bronz  și două locuri IV.

Și CSM Slatina se poate lăuda cu doi campioni mondiali: Ionică Ștefan și Bogdan Păun, aurul fiind câștigat la enbu masculin seniori. Alte rezultate de excepție: argint la kata individual masculin seniori -Ionică Ștefan și argint la kumite echipe masculin seniori -Ionică Ștefan și Păun Bogdan.

Multiplul campion mondial și european Oliwer Dobre a obținut locul 2 fukugo, kumite echipe. Vicecampion mondial a devenit și sportivul său, de la ACS Prieteni Caracal, David Milea, la kata Individual – Copii 10 – 11 ani.