Elitele Oltului, PREMIATE și anul acesta de Consiliul Județean. Răsplată între 200- 6000 lei

124

Și anul acesta Consiliul Județean Olt va răsplăti performanțele școlare ale elevilor și profesorilor din județ, premiindu-i pe cei care s-au clasificat în topul ierarhiei naționale la Olimpiadele Naționale de Specialitate, reușind împreună să promoveze județul nostru prin prisma rezultatelor școlare. Aleșii județeni au aprobat în ședința trecută regulamentul de premiere, stabilind competițiile pentru care sunt premiați și sumele în bani acordate drept recompensă pentru munca și rezultatele înregistrate.

Consiliul Județean Olt evidențiază succesul școlilor oltene și încurajează elevii să se aplece și mai mult către studiu, în vederea obținerii unor rezultate deosebite, premiind încă din 2012 elevii și profesorii cu cele mai bune rezultate. Dacă anul trecut s-au  acordat premii și pentru elevii și profesorii care s-au calificat la Olimpiadele Naționale de Specialitate, ca urmare a participării la etapele județene de profil, în acest an categoria beneficiarilor a fost extinsă și cu rezultatele înregistrate la concursurile de robotică (World Robot Olympiad, First Lego League, First Lego League Junior, First Tech Challenge), precum și cu acordarea pentru profesorii îndrumători a unui supliment care se adaugă la premiul pentru performanța cea mai mare, supliment acordat pentru fiecare elev premiat pregătit de profesorul respectiv.

Aleșii județeni au aprobat regulamentul, urmează ca Inspectoratul Școlar Județean Olt să stabilească lista premianților și să fie anunțată data organizării galei de premiere.

Anul trecut, CJ Olt a premiat 445 de elite ale învățămțtnului oltean, elevi și profesori, valoare prmeiilor fiind de 184.200 lei. Cel mai mare premiu a fost acordat elevei Diana Țolu pentru premiul I obținut la Balcaniada de Matematică.

Și anul acesta cuantumul premiilor acordate va fi între 200 lei- 6000 lei pentru fiecare premiant: