Primăria Slatina va deschide “Desaga lu’ Moș Crăciun” pentru 2300 de copii care vor colinda la primărie

129

15 – 28 noiembrie este  perioada în care grădinițele și școlile primare din municipiul Slatina își pot înscrie grupurile de colindători în programul “Desaga lu’ Moș Crăciun”. Regulamentul privind derularea programului va fi aprobat în ședința de CL din ultima zi a acestei luni.

2300 de copii din municipiu, de grădiniță și de la școlile primare până în clasa a III-a inclusiv, sunt așteptați de Sărbători la Primăria Slatina să colinde. Administrația municipală pregătește  programului „Desaga lu’ Moş Crăciun” din cadrul Sărbătorilor de iarnă, luând în considerare că luna decembrie este considerată luna cadourilor și dorind să le ofere copiilor colindători.

Fiecare unitate de învăţământ preșcolar şi primar va transmite primăriei o solicitare privind înscrierea în cadrul programului şi va comunica numărul de copii cu care doreşte să participe. Înscrierea se face începând cu data de 15 noiembrie.

Programul “Desaga lu’ Moș Crăciun” se desfăşoară în perioada 10-20 decembrie. Numărul maxim de copii acceptaţi din partea fiecărei unităţi de învăţământ este de 120. Programele artistice ce vor fi susținute la primărie va fi pentru fiecare grupă de coplindători de maxim 15 minute.

În vederea organizării programului „Desaga lui Moș Crăciun” a fost alocată suma de 95.000 lei.