Florin Iordache: Liviu Dragnea bate câmpii

24

Deputatul PSD Florin Iordache a criticat dur inițiativa lui Liviu Dragnea de a contesta în instanță alegerea Viorică Dăncilă în funcția de lider al social-democraților. El susține că acțiunea depusă în instanță de Liviu Dragnea va fi respinsă, întrucât formațiunea social-democrată și-a modificat legal statutul.

„Bate câmpii. Conform statutului, Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD în momentul în care a fost arestat. Noi nu mai aveam preşedinte. Statutul vechi spunea că preşedintele este ales de toţi membrii de partid. Noi am modificat statutul, astfel încât preşedintele să fie ales numai cu votul delegaţilor, la Congres.

Pe noul statut, Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte. Orice modificare de statut trebuie validată de instanţă. Acţiunea lui Dragnea a intervenit în procesul de validare a noului statut. Încearcă să lege dosarul în care a fost condamnat de statut, făcând trimitere la organizaţia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele două femei din dosar, dar pe mine mă pierde juridic. Nu sunt şanse să aibă câştig de cauză în instanţă“, declarat Florin Iordache.

Afirmațiile demnitarului vin în contextul în care fostul lider PSD Liviu Dragnea, acum în penitenciar, a depus în instanță o cerere pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor în conducerea formațiunii social-democrate, care a avut loc la Congresul din 29 iunie.