Consilier al unui fost primar PSD al municipiului, candidatul PNL Olt la Primăria Slatina

770

Liberalii olteni se pregătesc pentru a prelua Primăria Slatina. Nu cu Buliteanu sau Comănescu, după cum aceștia și-au anunțat intenția de a candida, ci cu un “as în mânecă”, susținut chiar de către proaspătul prim-vicepreședinte PNL, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE.

S-a tot vorbit despre candidatul liberalilor olteni la fotoliul de primar al Slatinei și de lipsa unei persoane care să aibă și șanse și să fie un contracandidat puternic social-democraților. Iată că PNL Olt chiar a identificat candidatul ideal. Și nu, nu va merge pe mâna lui Ionuț Comănescu, nici pe cea a lui Gabriel Buliteanu! Sursele Realitatea Oltului dau ca sigură candidatura unui fost consilier al primarului Slatinei în perioada 1992-2004, Gheorghe Păunescu. O persoană prezentă pe micile ecrane, un om inteligent, născut la Slatina în 1977.

La începutul carierei profesionale, a fost recuperator de debite, operator calculator, realizator de programe radio şi ziarist. Ulterior, a lucrat în cadrul Asociaţiei Habitat for Humanity România, a Fundaţiei Principesa Margareta a României (manager dezvoltare resurse) şi a Grupului Editorial ALL. Din mai 2012, este preşedintele Uniunii Editorilor din România.

După o lungă perioadă de fundraising, în 2013 a preluat funcția de Director Național al Habitat for Humanity România, ONG-ul care construiește locuințe pentru oamenii defavorizaț, în cadrul căruia a lucrat între 2004 și 2008 ca Manager de strângere de fonduri, iar între 2013 și 2016 ca Director Național.

În cei 12 ani petrecuți în comunitatea ONG a văzut și coordonat în organizațiile în care a lucrat peste 20 de mii de voluntari români și internaționali. A mai fost  realizator la Itsy Bitsy FM, preşedintele Asociaţiei Casa de Cultură (şi CEO al grupului editorial ALL). Iar numele lui este Mario De Mezzo.