Cazul Sorina, la Tribunalul Olt. Magistrații olteni vor decide dacă fata pleacă în SUA

547

Judecătorii Tribunalului Olt vor fi cei care vor decide dacă Sorina, fetiţa târâtă de un procuror din casa în care locuia la Baia de Aramă, poate sau nu să plece în Statele Unite ale Americii.

Dosarul Sorinei pentru emiterea ordonanţei preşdinţiale privind interdicţia de a părăsi ţara a fost strămutat la Olt. Solicitarea a fost făcută de părinţii adoptivi ai micuţei, familia Săcărin solicitând instanței ca dosarul să se judece la o instanţă care se află la o distanţă mai mare de Craiova şi Baia de Aramă.

Astfel, astăzi magistrații de la Curtea de Apel Craiova au decis, ca această cauză să fie judecată la Tribunalul Olt. „S-a admis cererea de strămutare a dosarului de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin la Tribunalul Olt. Minuta este mai amplă, au fost desfiinţate şi actele întocmite de Judecătoria Drobeta Turnu Severin ca urmare a admiterii cererii de strămutare. Dosarul va fi trimis la Tribunalul Olt, se va înregistra şi se va da un termen de judecare. Conform minute se dispune refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare”, a declarat Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Sorina, în vârstă de 9 ani, din Baia de Aramă, a fost ridicată din casa asistenţilor maternali cu mascaţii, pentru a fi încredințată familiei adoptive din SUA.

Procurorul general interimar Bogdan Licu a contestat in instanță decizia judecătorilor prin care fetița a fost dată spre adopție familiei americane și a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.