Dispensarul uman din Brâncoveni, recent modernizat, a primit aparatură medicală modernă

244

Cadrele medicale vor avea la Brâncoveni condiţiile și aparatura necesare pentru desfăşurarea unui act medical de calitate în slujba celor circa 3000 de cetăţeni ai comunei. Recent modernizat, dispensarul uman din localitate a primit azi și instrumentarul medical nou.

Foarte important pentru monitorizarea constantă a sănătății locuitorilor unei comunități, pentru sătenii care nu mai trebuie să bată drumul până la un spital orășenesc pentru o consultație, dispensarul este locul unde medicina de familie poate funcționa în mediul rural. Mulți edili au înțeles importanța funcționării serviciilor medicale în sânul comunității și fac eforturi pentru a asigura condiții optime și chiar investiții în dotarea acestora. Printre ei și Ion Cheroiu, primarul comunei Brâncoveni. Edilul a demarat anul trecut un proiect privind readucerea dispensarului comunal la standarde moderne de funcționare. Reabilitarea și modernizarea clădirii s-au finalizat, iar azi a fost primită aparatura nouă și modernă.

Proiectul ”Reabilitare, modernizare şi dotare Dispensar Medical Uman Brâncoveni”, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, are o valoare de 690.200 lei.

“Comuna Brâncoveni a cunoscut în perioada 2012-2019 o ascensiune continuă a investițiilor, fie că vorbim de infrastructura rutieră, de modernizarea tuturor instituţiilor de învâtământ, de realizarea pentru prima dată a Planului Urbanistic General al comunei, noua Grădiniţă cu Program Normal din satul Brâncoveni, noua Scoala Gimnazială Voievod Brâncoveanu, iluminat public stradal, un nou sediu administrativ pentru instituţiile administraţiei locale, achiziţionarea microbuzelor şcolare şi a unui buldoexcavator multifuncţional, ş.a.m.d. (în total 19 proiecte în decurs de 5 ani). Să nu uitam de proiectele în lucru in 2019: 2 grădiniţele cu program normal renovate la standarde europene, de reabilitarea dispensarului medical şi proiectul Prima înființare a sistemului de alimentare cu apa în comuna Brâncoveni“, se mândrește edilul Cheroiu.

16 comune din județ au primit finanțări pentru proiectele legate de sănătate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, unele pentru reabilitarea, modernizarea sau dotarea dispensarelor, iar primăriile Leleasca, Dobroteasa și Deveselu pentru construirea unor sedii noi.