FOTO/ Prinși descărcând în Osica de Sus patru dube cu scândură

465

Polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus au depistat ieri patru dube cu material lemnos cu aviz emis pentru o altă loclaitate. Cei prinși s-au ales cu amendă și marfa confiscată.

Polițiștii din Osica de Sus au acționat ieri, 26 iunie, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic. Ei au depistat în satul Tomeni, din comună, patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani, din județele Dâmbovița și Argeș, în timp ce descărcau din patru autovehicule material lemnos, ce urma să fie comercializat în alte condiţii decât cele prevăzute de lege.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că avizul de însoțire a materialul lemnos avea ca punct de descărcare localitatea Zimnicea. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare. De asemenea, cantitatea de 11,5 metri cubi material lemnos, în valoare de 4.500 de lei,  a fost predată în custodie Ocolul Silvic Caracal.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poliția reamintește faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.