Copiii, purtați în tărâmul imaginației și creativității la Biblioteca Județeană Olt de Clopoțica, Miaunel și Bălănel

137

Clubul de vacanță își deschide luni, 1 iulie, porțile la Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” Olt. Clopoțica, Miaunel și Bălănel le vor fi copiilor călăuze la atelierele de pictură și modelaj, lectură sau îndemânare.

Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu” deschide luni programul atelierelor de vară dedicate copiilor, dub motto-ul „România, citeșt!”, încercând astfel să-i atragă pe cei mici în lumea fascinantă a imaginației și creativității, să-i determine să descopere personajele de basm nu numai prin intermediul tabletei, mobilului sau televizorului, ci între paginile cărților, să-i implice în activități diverse. Timp de 10 zile, cititorii cu permis îi vor avea drept ghizi pe Clopoțica, Miaunel și Bălănel.

„Fascinanta călătorie începe cu Parcela de personaje și povești. Vom realiza împreună atelierele: Jurnal de călătorie – copertă, ilustrare și semn de carte, Copacul cu acadele și scorbura fermecată – concurs de ghicitori, Farfurii vrăjite „Smile” – curcubeu în farfurie, Ușa ferecată cu cheița fermecată – modelaj pastă sărată, iar Miaunel, Bălănel și Maimuțica Monk îi vor însoți pe copii în aventura cuvintelor, în sesiunea de lectură, în limba franceză, engleză și italiană”, anunță Luminița Ivănescu, bibliotecar.

Programul activităților din cadrul clubului de vacanță de la bibliotecă este 9:00 – 12:00. Cei mici vor fi îndrumați și de către elevi voluntari din cadrul Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina.