VIDEO/ A început „Pomul Vieții”. Bălșenii și vecinii urbei, așteptați la festival

195

Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalul Etnofolcloric „Pomul Vieții” a debutat în această dimineață la Balș, în urbea lui Petre Pandrea fiind așteptați pe parcursul zilei mii de locuitori ai orașului și comunelor de pe Valea Oltețului. Festivalul se va încheia deseară cu un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Doina Gorjului.

La Balș înflorește astăzi Pomul Vieții pentru a 26-a oară. Festivalul Etnofolcloric a debutat de dimineață cu Târgul meșterilor populari, fiind prezenți 32 de meșteri de pe Valea Oltețului, nelipsită fiind vestita ceramică de Oboga, dar și de Vădastra și Horezu. Expoziția a fost organizată anul acesta în parcul orășenesc și cuprinde obiecte tradiționale: olărit, împletituri, încondeiat ouă, cioplit în lemn, hand made, et.

Publiée par Primaria orasului Balş sur Jeudi 6 juin 2019

 

Tot în această dimineață s-a desfășurat și Simpozionul Petre Pandrea, la care au participat Florian Dumitrescu- directorul Bibliotecii Județene Olt „Ion Minulescu „, profesor Gabriela Dumitrana- Biblioteca Județeană Olt, prof. Grațiela Loghinaș- Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, prof Lavinia Piriianu- Liceul Tehnologic nr.1 Bal, copii de la Liceul Pandrea, Școala Mihail Drumeș si Liceul Tehnologic nr.1.

Cum astăzi este și Ziua Eroilor, la Monumentul Eroilor este adus în aceste momente un omagiu celor care s-au jertfit pentru țară, iar manifestarea va continua cu o paradă a portului popular, sute de copii defilând pe principala arteră a urbei îmbrăcați în costume autentice. Începând cu ora 15.00,  vor evolua pe scenă tineri soliști și ansambluri populare, iar de la ora 20.00 vor susține un spectacol de excepție soliștii Ansamblului Doina Gorjului, printre care Roberta Crintea, Olguța Berbec și Claudia Torop.

În fiecare an, de Înălțarea Domnului, din 1993 și până astăzi, în orașul lui Petre Pandrea înflorește Pomul Vieții.