71 de locuri pentru Olt, GRATUITE pentru copii, în tabere sociale și pentru tineri cu dizabilități

310

Ministerul Tineretului şi Sportului a aprobat Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Olt, pentru anul 2019, 31de locuri pentru desfăşurarea de tabere sociale pe perioada vacanţei de vară și 40 de locuri pentru desfăşurarea de tabere pentru persoane cu dizabilităţi.

„DJST Olt a alocat pentru perioada vacanței de vară un numar de 15 locuri gratuite în tabere sociale și pentru un cadru didactic însoțitor, pentru elevii cu un venit mediu lunar pe membru de familie de până la 50% din salariul minim brut pe economie. Elevii pot depune la IȘJ Olt dosarul până pe data de 12 iunie, dosar ce trebuie să conțină: cerere tip, documnete care atestă faptul că elevul are venit mic, adeverința de elev de la școală și media pe ultimul an la învățătură și purtare- la purtare este obligatorie media 10, acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal și declarație pe propria răspundere a însoțitorului de grup”, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Olt.

Alte 16 locuri în tabere sociale au fost alocate elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie specială, dosarele fiindi centralizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

Copiii vor beneficia de transport, cazare și masă gratuite, costurile fiind acoperite de DJST Olt.

De asemenea, DJST Olt are aprobate 40 de locuri pentru tineri cu tineri cu handicap.

Locurile alocate Oltului sunt în Centrul de Agrement Cozia, Vâlcea, sejurul fiind de 5 nopți. Centrul este situat în Staţiunea Călimăneşti – Căciulata, considerată “perla” staţiunilor de pe Valea Oltului, dispune dispune de centrală termică, teren de sport multifuncţional, aparatură audio video şi club. Camerele sunt dotate cu televizoare.