O nouă strigare la Protecția Copilului Olt: se caută 100 de asistenți maternali, ce vor fi formați prin fonduri europene

1947

DGASPC Olt caută mame de profesie, pe care să le formeze profesional prin intermediul unui proiect cu fonduri europene. Rețeaua de asistenți maternali din Olt va fi extinsă cu 100 de locuri până la sfârșitul anului 2023, din care anul acesta 40, periodic insituția organizând selecții de personal.

Oltenii nu se înghesuie să crescă copiii statului. Lipsă acută de asistenți maternali a determinat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt să implementeze un proiect prin care să recruteze și să formeze profesional părinți de împrumut. Astfel, rețeaua de asistenți maternali din Olt va fi extinsă în următorii ani.

„Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condițiile legii, care asigură prin activitatea care o desfășoară la domiciliul său creșterea, îngrijirea și educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt – partener în cadrul Proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” a demarat din ianuarie 2019 campania de recrutare și identificare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist. Proiectul prevede ca în timp de 5 ani instituția să angajeze 100 de asitenți maternali profesioniști, urmând ca în anul acesta să fie anagajte 40 de persoane. Persoanele interesate trebuie să repsecte anumite condiții, de la conduită impecabilă în societate până la condiții de cazare și spațiu corespunzător pentru copilul sau copiii luați în plasament”, informează Cristian Lungu, coordonatorul județean al proiectului.

Selecțiile se fac periodic, cei interesați putând obține informații suplimentare la sediul instituției, str. Drăgănești, Slatina. Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este depus în cadrul POCU 2014- 2020.

La nivelul județului, 385 de copii beneficiază de măsură de protecție, fiind dați în plasament la 229 de asistenți maternali.

Salariile oferite asistenților maternali pot ajunge până la 4.000 de lei brut, la care se adaugă alocația de plasament și cea de stat, care ajung la 750 de lei lunar.