Inundații și la Schitu și Priseaca; ploile continuă. Veste bună: Oltul a ieșit din Cod

557
Priseaca

Încă două localități din Olt se adaugă pe lista celor în care apele au acoperit ulițele și au pătruns în gospodării: Catanele (Schitu) și Priseaca. Deși meteorologii anunță în continuare ploi, vestea bună este că județul Olt a ieșit de sub Coduri.

Ploaia căzută în cantități mari a făcut ca zeci de gospodării din județ să fie afectate de inundații. Apa a pătruns în case la Movileni și Caracal, a ieșit din matca pârâurilor la Bălteni, Schitu și Priseaca, a amenințat cinci gospodării din Teslui, cele mai afectate fiind satele Scorniceștiului.

https://realitateaoltului.ro/2019/06/04/apele-au-inundat-scornicestiul/

Cititorii noștri ne-a trimis aseară câteva imagini din satul Catanele (Schitu) și Priseaca:

Catanele
Schitu
Priseaca
Priseaca

Meteorologii anunță în continuare manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, atenționare valabilă pentru întreaga țară în intervalul 5 iunie, ora 10.00 – 7 iunie, ora 23.00. „Fenomene vizate: Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.”

Oltul nu se mai află sub Cod Galben sau Portocaliu de vreme rea.