Elevă din Slatina, calificată în lotul României pentru Olimpiada de Geografie a Europei

533
foto: Adevărul Slatina

Delia Dumitrescu, elevă a CN „Ion Minulescu” Slatina, s-a calificat în lotul național al României ce va participa la Olimpiada de Geografie a Europei Centrale, de Sud și Sud-Est. De menționat că patru elevi olteni cu cele mai mari punctaje la Olimpiada Națională au susținut proba de baraj pentru loturile naționale.

Slatina va fi și anul acesta reprezentată în lotul național al României de geografie. Calificată este eleva care anul trecut a adus în țară medalia de bronz la Balcaniadă. Delia Dumitrescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, îndrumată d eprof. Angela Liță, a obținut la Olimpiada Națională de Geografie, desfășurată la Târgu Mureș în perioada 29 aprilie- 5 mai, locul II. Ea s-a calificat la proba de baraj, în vederea calificării în loturile participante la Olimpiada Internațională de Geografie (iGEO) 2019 și la Olimpiada de Geografie a Europei Centrale, de Sud și Sud-Est, obținând 111 puncte și devenind cea mai tânară elevă din lotul care va reprezenta România la confruntarea din luna iunie de la Belgrad.

Trebuie menționat că lotul Oltului la faza națională a Olimpiadei de Geografie a bifat patru participări la proba de baraj în vederea selectării în loturile naționale, obținând cele peste 85 de puncte necesare, alături de Delia: Răzvan Degeratu, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic Cilieni; Ștefan Florea, clasa a IX-a, Colegiul „Ion Minulescu”; Bogdan Gheorghe, clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina.

Principala condiție, după cea de punctaj, pentru participarea la proba de baraj a fost cunoașterea limbii engleze, proba orală fiind eliminatorie. Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Geografie a fost prezidată de prof. dr. Steluța Dan.