Andra Sâiu, câștigătoarea trofeului la Festivalul Internațional al Artelor de la Caracal

299

Organizat vineri și sâmbătă pe secțiunile Muzică și Dans modern și gimnastică aerobică, Festivalul Internațional al Artelor “Marius Bunescu” Caracal a fost câștigat de o caracaleancă. Muzica populară a fost, la fel ca în ultimii ani, la înălțime.

Pentru al zecelea an de concurs și al șaselea de nivel internațional, Festivalul Internațional al Artelor “Marius Bunescu” Caracal, destinat elevilor care frecventează cercurile de profil din cluburi și palate ale copiilor, școli, licee, asociații culturale, școli de dans și cluburi sportive, din țară sau din afara granițelor- de origine română, cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani, s-a desfășurat pe 10 și 11 mai, anul acesta secțiunile de concurs fiind: muzică și dans modern și gimnastică.

Festivalul este dedicat unui nume de referință în pictura românească, recunoscut prin dezvoltarea peisajului, caracaleanul Marius Bunescu (n. 14 mai 1881, Caracal, d. 31 martie 1971, București), organizator al Muzeului Național de Artă, ce a contribuit la susținerea vieții artistice românești. Ca un omagiu adus marelui grafician și pictor român, urbea natală a continuat munca acestuia prin susținrea micilor artiști, însă anul acesta dintre secțiunile de concurs a lipsit pictura, ca de altfel și creația literară.

Secţiunea de dans s-a desfășurat pe subsecțiunile modern (disco, de caracter, tematic, popular stilizat, fantezie coregrafică, majorete, clasic, sportiv și alte genuri) și gimnastică aerobică.

Marele câștigător al concursului a fost desemnat din rândul artiștilor de folclor, cea care a impresionat juriul fiind solista Andra Sâiu, din Caracal. În vârstă de 13 ani, Andra nu se află la prima reușită, fiind câștigătoarea mai multor trofee și premii mari la festivaluri și concursuri naționale și internaționale de muzică populară. Este solistă a Ansamblului Tradițional Dor de Romanați, condus de Lucian Stroe, și face parte și din Grupul Vocal Mlădițele Oltului, prof. Victorița Cică.