VIDEO/ Elevă din Olt, calificată în lotul României la Concursul internațional de fizică experimentală din Polonia

134

Eleva Teodora Ionică s-a calificat al doilea an consecutiv în lotul de 5 elevi al României la concursul internațional de fizica experimentală pe format de debate – “International Young Physicists’ Tournament” ce va fi gazduit de Universitatea de Tehnologie din Varșovia, Polonia.

Printre cei șase elevi din țară calificați la selecția națională a Concursului International “Young Physicist Tournament” s-a numărat și slătineanca Teodora Ionică, de la Colegiul Național „Radu Greceanu”, pregătită de prof. Marian Anghel.

Concursul se desfășoară în format de dezbatere, concurenții trebuind să prezinte prin intermediul unui filmuleț rezolvarea problemelor date, o cerință esențială fiind cunoașterea limbii engleze.

Sâmbătă, la Timișoara, la faza națională, Teodora Ionică a reușit să se califice, al doilea an consecutiv, în lotul de 5 elevi al României la faza internațională a concursului.

Ediția a 32-a a turnirului “Young Physicist Tournament” din acest an se va desfășura în perioada 6 iulie – 13 iulie, la Universitatea de Tehnologie din Varșovia, Polonia, urmând ca anul viitor România să fie gazda.

Anul trecut, Ionică Diana Teodora a participat la faza internațională a concursului, ce s-a desfășurat la Beijing.