Atenție unde și cum faceți grătarul de 1 Mai, dar mai ales ce lăsați în urmă! 5000 lei, amenda pentru vandali

283

De 1 mai, oltenii vor petrece, ca în fiecare an, cu grătare la iarbă verde, cele mai căutate zone fiind cele din apropierea pădurilor. Pentru o Zi a Muncii lipsită de incidente, dar și de răspunderi pecuniare, pompierii recomandă atenție la locul unde aprindeți focul, iar Primăria Slatina atenție la ce lăsați în urmă!

Cu mititei, trambuline, tarabe cu jucării și diverse produse alimentare sau de distracție, muzică și spațiu suficient de a petrece o zi relaxantă în aer liber, la iarbă verde, unde cei mici pot alerga și să se joace în voie, sau doar un loc special ales pentru o de relaxare cu familia, Pădurea Saru, Streharețiul, malurile Oltului sau alte zone de pădure sunt locurile cele mai căutate de 1 Mai. Atenție, însă, unde faceți focul și, mai ales, ce lăsați în urmă, pentru ca ziua de bucurie să nu fie stricată de incidente sau amenzi!

Pe slătinenii care aleg Pădurea Strehareți, autoritățile îi avertizează că se pot alege cu amenzi de până la 5000 de lei dacă vor distruge sau vandaliza spațiile amenajate.

Și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt recomandă cetățenilor care aleg să meargă la grătar, în minivacanța de 1 Mai, să respecte următoarele măsuri preventive:

  • faceţi focul pentru grătar doar în locurile special amenajate pentru picnic de către autorităţile locale!
  • respectaţi  instrucţiunile de apărare împotriva incendiilor afişate sau dispuse  de personalul silvic!
  • nu aprindeţi focul în pădure; pe timp de vânt; în padure focul deschis e interzis!
  • dacă vreti să faceti  focul în curte, înainte de aprinderea focului, curăţaţi locul de materiale  care se pot aprinde ușor!
  • păstraţi lângă foc o rezervă de apă, pentru a putea stinge imediat vegetaţia uscată ce s-ar putea aprinde!
  • sunt interzise accesul cu autovehicule personale pe drumurile forestiere şi aprinderea focului la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii.
  • nu lăsaţi copiii să se joace cu focul!

ISU Olt a anunțat că în perioada Sărbătorilor Pascale peste 120  de pompieri, cu mijloace specifice de intervenție, se vor afla zilnic în dispozitiv, pentru gestionarea eventualelor situații de urgență care se pot produce la nivelul județului Olt. În funcție de situația operativă, numărul acestora poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.