Hore de Paște, serbări de 1 Mai sau Ziua Localității, organizate în 17 comune și orașe din Olt. 170 de jandarmi, la datorie

1052

În perioada Sărbătorilor Pascale şi minivacanţei de 1 Mai, în numeroase localități din Olt se vor organiza manifestări cultural – artistice. Peste 170 de jandarmi olteni vor supraveghea buna desfășurare, ajutați de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Cu muzică, hore, nelipsitele grătare și multă distracție, oltenii vor serba Învierea Domnului și Ziua Muncii, având parte de o minivacanță de 6 zile. Numeroase administrații locale vor organiza manifestări, petrecăreții fiind strict supravegheați de oamnii legii. Potrivit IJJ Olt, peste 170 de jandarmi olteni, sprijiniţi de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, vor acţiona zilnic la nivelul judeţului  pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Aceștia vor fi prezenți atât la manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului -în zona Catedralei Episcopale din municipiul Slatina și Mănăstirilor Brâncoveni, Călui și Clocociov, dar și  la manifestările cultural-artistice organizate în localităţile: Topana, Tia Mare, Dobrun, Dăneasa, Movileni, Bărăști, Osica de Jos, Redea,  Izvoarele, Spineni, Traian, Piatra Olt, Vădastra, Brâncoveni și Vișina. De asemenea, manifestări cultural-artistice vor mai fi organizate și la Studina și Bobicești- Pădurea Sarului.

„În această perioadă vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate, în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în preajma discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică”, anunță IJJ Olt.