Luca Costea, din nou cel mai bun junior al României! L-a învins chiar și pe cel mai bun senior

322

Performanță de excepție pentru sportivul Luca Costea, dar și pentru clubul său- CS Oltenia Taekwondo. Elevul slătinean a fost desemnat cel mai bun sportiv junior la Campionatul Național de Taekwondo, reușind chiar să-l învingă pe cel mai bun senior desemnat în 2018.

Unul dintre cei mai buni sportivi ai Oltului, Luca Costea, elev în clasa a XII-a la CN Radu Greceanu Slatina și component al CS Oltenia Tawkondo, desemnat de către Federația Română de Taekwondo cel mai bun sportiv junior al României anul trecut, a reușit să se impună din nou. Dacă în 2018 Luca a avut un an competițional bun, printre performanțele înregistrate numărându-se, pe lângă bronzul de la Gimnaziada din  Maroc  (Olimpiada Sporturilor Școlare)– Marrakech, și urcarea pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Balcanic de Taekwondo de la Atena, și anul competițional 2019 se anunță unul încununat de succes. La Campionatului Național de Taekwondo desfășurat în acest week-end, Luca a devenit campion național la seniori pentru prima participare la această categorie de vârstă. Performanța incredibilă a fost obținută în condițiile în care a reușit în finală să câștige împotriva celui mai bun SENIOR desemnat în anul 2018.  La finalul competiției, Luca a reușit să obțină a doua oară consecutiv trofeul pentru cel mai bun sportiv junior al competiției.

Alături de Luca, au mai performat: Enache Alexandra, copii 1, +30kg,, locul 1; Enache Valentin, copii1,-35kg, locul 3 și Minca Vlad, juniori mici, – 40kg, locul 3. De asemenea, sora lui Luca, Sophie Livia Costea, a obținut medalia de bronz , cadeți, -51kg.

Despre Luca Costea, mai puteți citi și:

Elev de la Greceanu, Cel mai bun sportiv junior al României la taekwondo