160.000 lei pentru fiecare localitate pentru înregistrarea GRATUITĂ a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară

183

Primarii olteni interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pot încheia contracte de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliară începând cu luna aprilie. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a lansat azi a V-a etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general. De luna viitoare, edilii sunt așteptați să încheie contracte cu OCPI în vederea primirii finanțării pentru a le asigura cetățenilor cadastru și cărți funciare GRATUITE.

Anul acesta, suma alocată unei localități este mai mare, 160.000 de lei,  față de 155.000 de lei în 2018, 150.000 de lei în 2017 și 135.000 de lei în 2016.

„Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care semnează contracte de finanțare cu OCPI-urile trebuie să găsească prestatori până la sfârşitul lunii iunie anul curent. Conform actelor normative în vigoare, ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate”, a anunțat ANCPI.