„Cupa DHS”, a doua oară la Slatina. Cei mai buni bicicliști, așteptați la concursul de îndemânare

211

Slatina va găzdui pentru al doilea an consecutiv, deși concursul se află la nivel național la cea de-a X-a ediție, etapa județeană a celui mai mare Concurs Național de Ciclism pentru Elevi – „Cupa DHS„, realizat în parteneriat de Ministerul Educației și Ministerul de Interne. Competiția va fi organizată la nivelul Oltului de Palatul Copiilor „Adrian Băran„ Slatina, pe 3 aprilie, pe esplanadă.

Cei mai buni bicicliști, elevi de gimnaziu, sunt așteptați să se înscrie la Cupra DHS. Inspectoratul Școlar Județean Olt a lansat apelul înscrierilor, de organizare ocupându-se Palatul Copiilor Slatina. Pe 3 aprilie, esplanada Slatinei se va transforma într-un poligon pentru cei mai buni bicicliști, care-și vor arăta măiestria atât în parcurgerea unui traseu, cât și cunoașterea unor noțiuni teoretice. Slalom printre jaloane, săritura peste obstacol, trecerea printr-un coridor format din 3 perechi de scânduri, slalom printre jaloane așezate în zig-zag, trecerea pe punte, cumpăna, scândura cu suprafața denivelată, poarta cu bare mobile și spațiul de oprire sunt probele din cadrul poligonului pe care copiii cu vârste între 9 și 14 ani înscriși la „Cupa DHS” trebuie să le treacă, alături de proba de cunoaştere a regulilor de circulaţie, istoria bicicletei, modele de biciclete DHS – proba teoretică (chestionar tip grilă).

Înscrierea participanților se face online, de la unitate de învățământ putând participa 3 echipe. Termenul limită de înscriere este 31 martie.

Concursul este dotat cu premii constând în accesorii pentru ciclism. Este un concurs dedicat echipajelor formate din doi băieți și 2 fete ( fată-băiat de clasele V-VI și fată-băiat de clasele VII-VIII).

Cupa DHS  are ca scop promovarea unui mod de viaţă sănătos prin mişcare, prevenirea accidentelor de circulaţie în rândul elevilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora, dar şi verificarea gradului de pregătire a elevilor în parcurgerea poligonului tehnico – aplicativ.

Anul trecut, la prima ediție organizată în capitala Oltului, au participat 40 de elevi din clasele V-VIII, de la unităţi de învăţământ din Slatina, Brebeni şi Coloneşti.