VIDEO/Cultură de cannabis în ghivece, într-o locuință din Caracal. 9 persoane audiate, 2 reținute

408

O adevărată plantație de cannabis, cu plante însămânțate în interiorul locuinței în ghivece, au descoperit ieri polițiștii olteni la Caracal. 9 persoane au fost audiate.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt, au decsoperit ieri o cultură indoor de cannabis, în urma unei percheziţii la o locuinţă din municipiul Caracal.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2018 – până în prezent, un tânăr din Caracal ar fi comercializat aproximativ două kilograme de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverse persoane din municipiu.

„În urma efectuării percheziţiei domiciliare, poliţiştii au găsit: o plantație de cannabis, recoltată indoor, cu 29 de ghivece cu rădăcini, o instalație completă pentru însămânțare și creștere a plantelor, o pungă din plastic care conține material vegetal verde-oliv, o plantă de cannabis, trei grindere, un pistol semiautomat, două cântare electronice, o cutie conținând patru pungi cu material vegetal recoltat, cântărind aproximativ 1,5 kilograme, suma de 600 lei și două telefoane mobile. Nouă persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale”, arată un comunicat remis de IPJ Olt.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore.